TT-Inrikes

Pojke var anmäld saknad när han hittades död

TT-Inrikes Artikeln publicerades

Den minderårige pojke som förra veckan hittades död i ett skogsområde i Märsta, norr om Stockholm, hade varit försvunnen i ett antal dagar innan kroppen hittades, bekräftar kammaråklagare Rickard Wahlqvist för SVT:s Veckans brott. - Han var anmäld som försvunnen av anhöriga.(TT)

Den minderårige pojke som förra veckan hittades död i ett skogsområde i Märsta, norr om Stockholm, hade varit försvunnen i ett antal dagar innan kroppen hittades, bekräftar kammaråklagare Rickard Wahlqvist för SVT:s Veckans brott.

– Han var anmäld som försvunnen av anhöriga. Men det uppmärksammades inte i samband med att kroppen hittades. Sen kan inte jag svara på varför det tar så lång tid innan man påträffar kroppen, säger Rickard Wahlqvist i programmet.

Två dagar efter att pojken hittades död i Märsta häktades på fredagen en minderårig pojke på sannolika skäl misstänkt för mord.

– Min klient förnekar brott och jag anser att underlaget till häktningen är synnerligen tunt. Vi kommer nu att överklaga häktningsbeslutet till hovrätten, sade den misstänktes advokat Jonas Granfelt till SVT Stockholm.