TT-Inrikes

Mordrättegång skjuts upp - igen

TT-Inrikes Artikeln publicerades

Rättegången i hovrätten mot en affärsman från Kina, misstänkt för anstiftan till två mord i Göteborg 2003, skjuts upp igen.(TT)

Rättegången i hovrätten mot en affärsman från Kina, misstänkt för anstiftan till två mord i Göteborg 2003, skjuts upp igen.

Det var planerat att rättegången skulle starta i hovrätten den 5 september men eftersom mannen inte har kunnat delges kallelse beslutade hovrätten nyligen att återigen ställa in huvudförhandlingen, skriver Göteborgs-Posten.

Mannen misstänks ha varit inblandad i mordet på sin 31-åriga hustru och en granne till henne, en 44-årig man, i stadsdelen Högsbo i Göteborg i mars 2003. Mannen var under många år häktad i sin frånvaro innan han greps i Storbritannien i november 2014. Tingsrätten dömde honom först till livstids fängelse för anstiftan till mordet på hustrun. Men sedan en av nämndemännen ansågs ha varit jävig fick rättegången göras om, varpå mannen friades och återvände till Kina.

Detta är tredje gången som hovrättsförhandlingen ställs in för att man inte lyckats få tag på den kinesiske affärsmannen.