TT-Inrikes

Man misstänks för mordplaner efter bråk

TT-Inrikes Artikeln publicerades

En 34-årig man i Malmö som hamnat i bråk åkte hem och hämtade en pistol. Mannen åtalas nu misstänkt för att ha planerat mord, rapporterar Sydsvenskan. I november i fjol avvisades mannen från en nattklubb. Han gick vidare till en hamburgerkedja där han hamnade i bråk med en grupp 20-åringar.(TT)

I november i fjol avvisades mannen från en nattklubb. Han gick vidare till en hamburgerkedja där han hamnade i bråk med en grupp 20-åringar. Innan han gick därifrån uppges han ha sagt: "Vänta här i fyra minuter så ska jag åka hem och hämta min pistol och skjuta er".

Enligt åtalet åkte mannen hem till sin bostad och beväpnade sig med en ombyggd startpistol och en hammare.

Han stoppade en privatperson på gatan och bad om skjuts. Föraren lät mannen hoppa in i bilen. När de körde hörde han hur passageraren pratade i telefon och sade "jag ska in dit snabbt och skjuta honom sen ut" och sedan "jag har pistolen med mig".

34-åringen plockade fram pistolen och började ladda den, och ett skott avlossades som gick in i handskfacket på passagerarsidan.

Föraren stannade, hoppade ur bilen och larmade polisen som kunde gripa 34-åringen som hoppat in i en taxi.

34-åringen åtalas för en rad brott: det grövsta är förberedelse till mord. Detta trots att kammaråklagare Michelle Stein inte kan fastställa vem som var det tilltänkta offret.

Mannen, som är ostraffad sedan tidigare, nekar till anklagelserna.