TT-Inrikes

Explosion i bostadshus i Kista

TT-Inrikes Artikeln publicerades

En explosion har inträffat i en pizzeria i botten på ett flerfamiljshus i Kista i nordvästra Stockholm. Enligt inringare till SOS Alarm hördes skrik och en smäll och vittnen uppgav att det lät som en bomb. - Det har smällt, men vad som smällt är oklart. Vi undersöker just nu.(TT)

En explosion har inträffat i en pizzeria i botten på ett flerfamiljshus i Kista i nordvästra Stockholm. Enligt inringare till SOS Alarm hördes skrik och en smäll och vittnen uppgav att det lät som en bomb.

– Det har smällt, men vad som smällt är oklart. Vi undersöker just nu. Det är någon form av bostadskomplex, och det finns glasskador på fastigheten, säger polisens RLC-befäl Mikael Pettersson.

Ett vittne uppger för TT att han hörde en hög smäll och kände att det luktade brandrök.

– Min fru hade just somnat och vaknade av smällen. Det talades om att det kastades in någon sten men det var ju definitivt ingen sten som small, säger han.

Nationella bombskyddet och polisens tekniker är på plats, liksom räddningstjänsten.

– Det är helt polisärt. Vi är där och bistår polisen, säger Josef Gustafsson, ledningsoperatör på Storstockholms brandförsvar.

Enligt räddningstjänsten har ingen brand uppstått, och det finns inga uppgifter om personskador. Polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse. Larmet kom klockan 22.