TT-Utrikes

Falsklarm om ny attack mot Syrien

TT-Utrikes Artikeln publicerades

Ett påstått falsklarm om attacker mot mål nära Homs i Syrien kan ha orsakat en syrisk svarsåtgärd. Syrisk statlig tv visade sent på måndagskvällen bilder på hur en robot skjuts upp och hävdade att det var ett svar från det syriska flygvapnet på ett inkommande anfall.(TT)

Ett påstått falsklarm om attacker mot mål nära Homs i Syrien kan ha orsakat en syrisk svarsåtgärd. Syrisk statlig tv visade sent på måndagskvällen bilder på hur en robot skjuts upp och hävdade att det var ett svar från det syriska flygvapnet på ett inkommande anfall. Senare kom obekräftade uppgifter om att det syriska flygvapnet hade svarat på ett falsklarm.

Inga uppgifter lämnades om vilken aktör som legat bakom den påstådda robotattacken. Pentagon sade att det inte heller pågick några amerikanska militära insatser i området vid tidpunkten.

Påståendena om en ny attack kommer bara dagar efter det att USA, Frankrike och Storbritannien anföll mål i Syrien, som svar på den misstänkta kemvapenattacken i Douma, som länderna pekat ut den syriska regimen som ansvarig för.