Guld till svenskt kocklandslag
Svenske kocken Jimmi Eriksson har tillsammans André Edlund kammat hem förstapriset i en matlagningstävling i Malaysias huvudstad Kuala Lumpur.
Tävlingen "Worldchefs congress" har tre kategorier - bästa globala kock, bästa globala konditor och bästa unga globala kock - där Jimmi Eriksson tog guld i den förstnämnda kategorin. Sju timmar fick de tävlande på sig att svänga ihop en imponerande fyrarättersmåltid för tolv personer.
Det svenska kocklandslagets vinnarrecept bestod av fyra rätter - kaviar och fruktpuré, norsk hälleflundra, kalvrygg, kalvtunga och kalvlägg och efterätt i form av choklad med te.
"Jag har lagat rätter som ligger mig varmt om hjärtat med basen i vårt nordiska kök med influenser från framförallt Asien och Sydeuropa. Det känns fantastiskt kul att få stå högst upp på pallen tillsammans med André. Vi har slitit hårt med detta hela våren säger en mycket glad," säger Jimmi Eriksson enligt ett pressmeddelande.
Det är inte första gången Jimmi Eriksson tar guld i matlagningstävlingar. 2016 utsågs han till årets kock i Sverige.
TT