TT-Feature

Ryska artister kan kontrolleras i Ukraina

TT-Feature Artikeln publicerades

Nu får ryska popstjärnor turnera i Ukraina - men bara efter att ha genomgått en kontroll av ukrainsk säkerhetstjänst. Det beslutade Ukrainas parlament under torsdagen. För att den nya åtgärden ska börja gälla måste den först formellt godkännas av landets president Petro Porosjenko.(TT)

Nu får ryska popstjärnor turnera i Ukraina - men bara efter att ha genomgått en kontroll av ukrainsk säkerhetstjänst. Det beslutade Ukrainas parlament under torsdagen.

För att den nya åtgärden ska börja gälla måste den först formellt godkännas av landets president Petro Porosjenko. Moskva har ännu inte lämnat någon officiell kommentar.

Ukraina har tidigare förbjudit flertalet ryska artister från att resa in i landet på grund av den politiska spänningen mellan länderna. Det kanske mest kända fallet var under Eurovision Song Contest i Kiev i år då Julia Samojlova, som skulle ha representerat Ryssland i tävlingen, nekades inträde till Ukraina eftersom hon 2015 uppträdde på Krimhalvön, som annekterades av Ryssland 2014.