TT-Feature

Nelly uppträder bara för män

TT-Feature Artikeln publicerades

Rapparen Nelly ska öppna för den algeriske musikern Cheb Khaled på en konsert i Saudiarabien. Men det som väntas bli ett storslaget evenemang välkomnar bara män. Det skriver The Washington Post. Enligt landets nya reformer, som kronprins Mohammed bin Salman står bakom, får kvinnor inte vara i publiken.(TT)

Rapparen Nelly ska öppna för den algeriske musikern Cheb Khaled på en konsert i Saudiarabien. Men det som väntas bli ett storslaget evenemang välkomnar bara män. Det skriver The Washington Post.

Enligt landets nya reformer, som kronprins Mohammed bin Salman står bakom, får kvinnor inte vara i publiken. På sociala medier har flera kvinnliga fans kritiserat lagarna men också påpekat att Nelly nyligen anklagats för sexuella trakasserier.

Nelly riskerar dock att inte få framföra sin mest känd låt "Hot in herre" - då den innehåller rader om alkohol och droger, samt uppmanar kvinnor att klä av sig.

Allmänna musikevenemang har länge varit begränsade i Saudiarabien men bara under 2017 har två amerikanska artister bokats för konserter i landet. I maj uppträdde countrysångaren Toby Keith för en publik, som även den, bestod av bara män.