TT-Ekonomi

Trump överväger Kudlow som rådgivare

TT-Ekonomi Artikeln publicerades

USA:s president Donald Trump överväger att utse den konservative analytikern Larry Kudlow, känd profil i tv-kanalen CNBC, till ny ekonomisk rådgivare. Kudlow skulle i så fall ersätta den förre Goldman Sachs-chefen Gary Cohn, som avgick som ekonomisk rådgivare till presidenten i förra veckan.(TT)

USA:s president Donald Trump överväger att utse den konservative analytikern Larry Kudlow, känd profil i tv-kanalen CNBC, till ny ekonomisk rådgivare.

Kudlow skulle i så fall ersätta den förre Goldman Sachs-chefen Gary Cohn, som avgick som ekonomisk rådgivare till presidenten i förra veckan.

– Vi är inte överens om allt, men i detta fall tycker jag det är bra. Jag vill ha avvikande meningar, säger Donald Trump om Kudlow till journalister i Washington.

Enligt Trump finns det andra kandidater också.

– Men jag tror Larry har väldigt goda chanser, säger Trump.

Kudlow gav tidigt sitt stöd till Donald Trumps skattesänkningar, men har varit kritisk mot de protektionistiska inslagen i presidentens politik. Hans namn förekom även i spekulationerna när rådgivare skulle utses i samband med Trumps tillträde som president i januari 2017.