Annons

Zlatan fortsatt avstängd efter örfil

Zlatan Ibrahimovic missar seriefinalen mot Juventus.
Sport • Publicerad 23 februari 2012
Foto: Davide Spada/Scanpix

Domen på tre matchers avstängning fastlogs i en domstol på torsdagen.

Zlatan Ibrahimovic missar seriefinalen mot Juventus på lördag. Det står klart sedan det italienska fotbollförbundets disciplinorgan fastställt svenskens avstängning till tre matcher. Ibrahimovic blev utvisad i mötet med Napoli den 5 februari efter att ha gett en örfil till Salvatore Aronica.

Annons

– Jag hoppas att det är "fifty-fifty", men jag kan bara hoppas. Jag går igenom avstängningen nu och lider av att jag inte får spela, men vi får hoppas, sade Zlatan till TT förra veckan när överklagan fortfarande var aktuell.

I ett pressmeddelande skriver Milan: "Beslutet av den federala domstolen är orättvist, eftersom det inte var en våldsam handling. Det är ett allvarligt juridiskt fel".

Milan leder serie A en poäng före Juventus, men Turinlaget har en match mindre spelad.

Zlatan har missat mötena med Cesena och Udinese på grund av avstängningen. Milan lyckades dock vinna båda utan sin store svensk.

Zlatan Ibrahimovic har blivit utvisad elva gånger tidigare i sin karriär. Säsongen 2010/11 var han avstängd både för att ha förolämpat en assisterande domare och för att ha slagit en motståndare.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons