Annons

Westberg SM-sexa i premiären

Karl-Johan Westberg blev sexa och sambon Maria Nordström sjua när längdåkningen drog igång på SM-veckan i Skellefteå.
Skidåkning • Publicerad 21 mars 2018
Karl-Johan Westberg gjorde ett starkt distanslopp på SM.
Karl-Johan Westberg gjorde ett starkt distanslopp på SM.Foto: Terje Pedersen/TT

Det blev två meriterade åkare som vann de inledande distanserna. Marcus Hellner tog sitt nionde raka guld på 30 kilometer och sitt 14:e SM-guldet totalt.

Han vann masstartsloppet i fri stil med 3,2 sekunders marginal till landslagskollegorna Jens Burman och 10,4 sekunder till Daniel Rickardsson.

Annons

– Det var ingen superbra dag och ingen superbra spurt, men kul med SM-guld, säger Hellner till SVT.

Borås SK:s Karl-Johan Westberg gick i mål som sexa – 1.41,3 efter Hellner. En fin placering med tanke på att Westberg är som starkast i sprint. UIF-åkaren Viktor Thorn avslutade inte loppet.

I damernas 15 kilometerlopp höll Charlotte Kallas taktik. Hon drog ifrån och tog sitt 26:e SM-guld.

– Jag kunde åka billigt de två första varven, tog rygg på Stina (Nilsson) som dansade på i spåret. I min drömvärld skulle jag, om det kändes bra, gå i stigningen på sista varvet, säger hon till SVT.

Taktiken fungerade utmärkt. Kalla drog ifrån och fick snabbt nästan en halv minuts försprång. I mål var hon 20 sekunder före Stina Nilsson.

– Det är helt fantastiskt. Tänk att komma hit en onsdag, till detta väder och denna publik, det är galet mycket folk, säger Kalla.

Stina Nilsson spurtslog SM-trean Jonna Sundling med fem sekunder och fyran Ebba Andersson med åtta. UIF:s Maria Nordström slutade sjua och Hanna Falk blev 26:a.

Malin HenriksonSkicka e-post
TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons