Webb-TV: Gott slut för Borås Basket

Drömstart och ett gott slut.
– Jag behövde kliva fram, säger Michael Kingma, efter Borås seger över Akropol med 109-95.
Sport • Publicerad 19 februari 2008
Michael Kingma klev fram i matchen mot Akropol.
Michael Kingma klev fram i matchen mot Akropol.Foto: Christian Johansson

Det här var matchen där Borås gjorde flera ryck, men avgjorde sent mot ett Akropol som blandade mer än den bäste croupiern.

För trots den stora ledningen inledningsvis var det gästande Akropol som ledde efter den första perioden. Borås hade ett intensivt snack och gick ut med en helt annan aggressivitet i andra. Det gav resultat och en ledning med 13 poäng i halvtid.

– Vi slappnade av när vi tog ledningen. Vi har gjort det misstaget förut och det var nära att det straffade sig den här gången, säger Kingma.

Som mest ledde Borås med 21 poäng. Allt såg ut att gå hemmalagets väg när Akropols Yasin Merzoug gnällde på domarna mer än han spelade basket och Christopher Anrin kom in i ett stim med trepoängare.

Domarna verkade påverkas av gästernas irritation och dömde ut foul efter foul, de flesta till Borås. Efter drygt halva matchen hade fem spelare tre foul eller mer i hemmalaget och stämningen var riktigt grinig.

– Vi fick lugna ner oss lite och spela ett smartare försvarsspel.

Men när det endast skiljde fem poäng lagen emellan var det dags att sätta i ytterligare en växel.

Då klev han fram och satte en elegant trea.

Inte Springs, Anrin eller Larsson.

Michael Kingma tog avslutet långt utifrån och sänkte viktiga poäng. I anfallet efter tog han returen och Borås gjorde det sista - och till slut avgörande - rycket till seger.

– Dennis (Springs) sa åt mig att jag skulle ta avslutet, jag gillade situationen och det var sköna poäng. Jag har väl en rätt bra statistik på treor nu va?

Ja, Kingmas trea var den femte på blott sju försök den här säsongen. Borås styrka den här kvällen fanns inte bara i Kingma. Hela truppen gjorde en stark insats, eller vad sägs om elva olika poänggörare?

– Vi har blivit ett starkt kollektiv. Alla vill så gärna gå vidare till slutspel och det märks både på träningarna och i matcherna, säger Kingma.

Trots att han såg sliten ut i fjärde perioden dominerade han den fullständigt. De sista tio minuterna gjorde australiern nio poäng och rev åt sig sex returer (totalt hela 16 stycken).

– Jag kände mig stark. Jag fick lite ont i ett knä, men det är för att vi tränar och spelar så mycket just nu. Det kommer att gå över, försäkrar Kingma.