Annons

Vill stanna kvar i BHC

Borås Hockey har tvångsnedflyttats till division ett. Men tränaren Per Ljusteräng räknar med att vara kvar – och vill tillbaka till allsvenskan så fort det går.
Sport • Publicerad 11 juli 2012
Foto: 
Foto: 

I går återvände Ljusteräng till Sverige efter semester i USA. Under tiden han varit bortrest har hans titel förändrats från "allsvensk tränare" till "division ett-tränare".

– Jag har pratat lite grand med Stefan Persson (sportchef, BHC) i telefon men allt det här kom väldigt oväntat. Det känns tråkigt. Hela den här situationen är väldigt annorlunda, och jag vet inte riktigt hur jag ska reagera, säger Ljusteräng.

Annons

Är du orolig över framtiden?

– Eftersom jag knappt har fått någon information och det inte finns något att ta på, så är det svårt att ha några sådana känslor. Däremot finns det flera frågor som jag vill ha svar på.

Även BHC:s assisterande tränare Peter Bolin vill vara kvar.

– Jag jobbar gärna kvar i klubben, men vet inte hur rollfördelningen blir, säger han.

Vad hoppas du på?

– Jag vill stanna i klubben, det kan bli ett spännande och bra år om man vill ta sig tillbaka till allsvenskan direkt, säger Bolin.

Han fortsätter:

– Men det krävs en ny organisation, inte bara kring A-laget utan runt hela föreningen. Alla måste jobba som i en enhet och dra åt samma håll – så är det oavsett vilken division man spelar i.

Läs mer i torsdagens BT.

Oskar Pålsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons