Annons

Uppgifter: Jerebko på väg till NBA-mästaren

Svenske NBA-spelaren Jonas Jerebko är nära en övergång till mästarlaget Golden State Warriors.
Detta enligt källor till amerikanska ESPN.
Basket • Publicerad 7 juli 2018

Hans nuvarande klubb Utah Jazz satte upp honom på så kallade "waivers" under lördagen, vilket gör att Jerebko kan skriva på för vilken klubb som helst på måndag såvida ingen NBA-klubb snabbt tar över hans kontrakt värt 4,2 miljoner dollar (ungefär 36,7 miljoner kronor).

ESPN rapporterar Golden State Warriors är ett av lagen som seriöst överväger att erbjuda Jerebko kontrakt till veckan och intresset ska vara ömsesidigt.

Annons

I Golden State Warriors blir i så fall svensken lagkamrat med storstjärnor som Stephen Curry, Kevin Durant och nyligen värvade DeMarcus Cousins.

Jerebko kommenterade situationen på Twitter under lördagskvällen svensk tid, där han bland annat skrev följande:

”Det är så många människor jag skulle vilja tacka för den gångna säsongen. Jag har älskat min tid i Salt Lake och kommer alltid att minnas den. Kan knappt vänta på vad som händer härnäst för mig och min karriär. Min bästa basket har jag fortfarande framför mig.”

Jerebko spelade 74 matcher för Utaz Jazz den gångna säsongen där han snittade 5,8 poäng och 3,3 returer per match.

TT
Ludvig LindbergSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons