Annons

TV–satsning: Följ SM i motocross på bt.se

Resten av årets SM-tävlingar i motocross sänds på bt.se med start på söndag.
– Tittarna kommer att få se ett riktigt starkt startfält med bland annat en rysk åkare som är topp tio i världen, säger Tommy Allansson på svenska motorcykel– och snöskoterförbundet.
Motocross • Publicerad 28 maj 2019
Duellerna, omkörningarna och hoppen – tre skäl att titta på motocross.
Duellerna, omkörningarna och hoppen – tre skäl att titta på motocross.Foto: Alexandra Wey

Genom ett samarbete med StayLive kommer inloggade besökare på bt.se att kunna se de återstående fem SM-deltävlingarna. Det är påkostade femkameraproduktioner och Tommy Allansson utlovar dramatik och hårda fajter ute på banan, där svenska och utländska åkare gör upp.

– Det var en diskussion i förbundet om att stänga in SM, men vi inom motocrossen röstade emot. Jag tycker inte att det är konstigare än att det finns utländska spelare i AIK. Det är bra med hård konkurrens om Sverige ska kunna hävda sig internationellt.

Annons

Efter framgångseran på åttio- och nittiotalen med åkare som Marcus "Bubben" Hansson (världsmästare 1994) från Borås och Peter Johansson (VM-tvåa 1999) från Kinna dalade svensk motocross.

– Det var en jättedipp, men vi är på väg tillbaka. Vi kom elva i lag-VM förra året och tia 2017. Målet är placeringen ska bli ensiffrig, säger Allansson.

I Sjuhärad ser det fortfarande ganska dystert ut. Kinds MK ramlade ner i tvåan inför den här säsongen, den forna storklubben Skene MS ligger i division tre tillsammans med FMCK Borås och varken Tranemo MK eller Ulricehamns MK kör i någon serie.

Den ende lokala åkaren som kan konkurrera i topp på SM är Eddie Hjortmarker från Mölndal. Han bytte nyligen klubb från Kind till FMCK men har varit skadad sedan i höstas och hittills inte kört några tävlingar den här säsongen.

På damsidan kan nämnas att nordirländska Natalie Kane, som ett tag tävlade för Bergman Racing Team i Borås, är en av toppåkarna. Hon bor numera i Degerfors och kör för Karlskoga.

Malin HenriksonSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons