Halva forwardsbesättningen borta.
Sport • Publicerad 16 oktober 2008
Deppiga boråsare lämnar rinken efter förlustmatchen.
Deppiga boråsare lämnar rinken efter förlustmatchen.Foto: Lennart Magnusson
BARA NÄRA den här gången. Per Fernhall är framme och oroar vid Moramålet. Han gjorde ett mål och spelade fram till ett. Men det räckte inte. Fernhalls BHC som hade 4?4 efter två perioder rasade i sista.Foto: Lennart Magnusson

Fyra upphämtade underlägen mot förra säsongens elitserielag, Mora.

Snudd på hjältedåd. Men i den tredje perioden kom raset.

Det är knäpptyst i Borås HC:s omklädningsrum.

Anders Eriksson, som gjorde de två första målen och bästa matchen för säsongen, svarar knappt på tilltal.

– Jag vill inte prata, säger han och försvinner ut i den bistra Boråsnatten.

Att BHC var bättre än Mora i två perioder och hämtade upp underläge fyra gånger om hjälper liksom inte.

Spelarna har fått nog av hedersamma förluster.

Mats Hansson, bäste hemmaspelare, är lika besviken över förlusten som alla lagkompisar men sväljer förtreten och pratar ändå.

– Mora fick de psykologiskt viktiga målen och tog ledningen hela tiden. Vi fick kämpa medan de tog vara på alla tillfälligheter. Starkt att komma tillbaka fyra gånger.

Verkligen. Speciellt som första baklängesmålet kom redan efter 33 sekunders spel. Och 2–3 efter bara 24 sekunder i andra perioden.

Efter två perioder som båda slutat 2–2 kändes det som något stort var i görningen.

Publiken njöt av hemmaspelet i mittenakten, och hoppades på mera.

Trots att hela första kedjan med Mikael Hultqvist, Jimmy Lund och Mattias Remstam saknades, trots att även spelgeniet Lenny Dower och jättetalangen Nicklas Lasu fanns på sjuklistan var BHC på väg mot en skräll.

Men så blev det inte. När Mora gjorde 5–4, det tredje målet i rad direkt efter tekning, 2.36 in i tredje perioden orkade BHC inte resa sig för femte gången. Raset kom, det blev ytterligare två mål i baken för ett uppgivet Borås HC.

– Vi orkade fysiskt men psykiskt tog det slut, förklarar Hansson. Vi borde haft ledningen efter två perioder därför kändes det extra tungt.

Moras tränare Harald Lückner var allt annat än nöjd med sina spelares insats – med ett undantag: Colby Genoway, som var inblandad i Moras samtliga sju mål. Bland annat tekade han fram till tre mål!

– Har aldrig någonsin varit med om något liknande, säger Mats Hansson med en suck.