Bittert slut för Sverige i semifinaldrama

Sverige gick i kapp ett bortflyende Frankrike och gjorde match av VM-semifinalen i handboll två gånger om.
Avslutningen blev ändå bitter.Efter 22–24 får ett besviket Blågult försöka ladda om till bronsmatchen mot Nederländerna
Handboll • Publicerad 15 december 2017 • Uppdaterad 16 december 2017

Nathalie Hagmans tomma blick sade det mesta.

Två gånger hämtade Sverige in de franska utbrytningsförsöken. Det hjälpte inte.

Frankrike avgjorde VM-semifinalen i slutminuterna och gör upp med Norge om guldet på söndag.

Sverige jagar bronset mot Nederländerna.

Den svenska lagledningen valde att starta med Filipa Idéhn i mål. Hon började med att stoppa Frankrikes först skott och fortsatte att hålla en hög nivå.

Sverige hade bra koll på det franska anfallsspelet och tvingade fram en hel del misstag. Problemet var att de blågula spelarna hade det riktigt jobbigt på den andra planhalvan.

Inför semifinalen sade Allison Pineau, klubbkamrat med Idéhn i Brest, att Sverige har inte gillar det franska försvaret. Hon visste vad hon pratade om.

Efter en hyfsad start hade Blågult svårt att över huvud taget ta sig till skottlägen.

Flera av de tafatta försöken stoppades av det franska mittblocket och öppnade för kontringar. När bollarna gick igenom stod inte sällan målvakten Amandine Leynaud i vägen.

Som värst såg det ut vid ställningen 6–10.

Då fick ett kontringsmål av Loui Sand fart på Sverige.

Flippa Idéhn fick sedan tag på en boll på egen mållinje och bäddade för Nathalie Hagmans show.

Hagman gjorde matchens första mål och satte sedan fyra av sex svenska mål i följd.

I halvtid var ställningen 12–11 för Sverige.

I en utsåld arena följdes lagen åt drygt tio minuter in i andra halvlek. Jamina Roberts löste av Hagman som Sveriges vassaste vapen men spelmotorn Isabelle Gulldén fick det inte alls att stämma. Ett par bortkastade bollar gjorde inte saken bättre och Frankrike göra ett nytt ryck.

Fyra raka mål betydde 19–15 i fransk favör.

Sverige kom omgående tillbaka till 19–19 och resten blev ett nagelbitardrama.

Lagen gjorde mål och missade om vartannat, men skillnaden på resultattavlan översteg inte ett mål någon gång – förrän i slutminuten.

Med en och en halv minut kvar gjorde Frankrike 23–22 och i anfallet därpå dömdes Hanna Blomstrands mål bort för en offensiv foul.

Blandine Dancette avgjorde sedan matchen med sitt 24–22-mål.