Tillbaka i BHC efter 14 år

ISHOCKEY Artikeln publicerades
Patrik Nyman, som han såg ut inför säsongen 2002/03.
Foto:Vikarie
Patrik Nyman, som han såg ut inför säsongen 2002/03.

BHC jagade nyförvärv ändå in i kaklet i går. Målet var att kunna förstärka truppen inför det stundande kvalet.

Just innan transferfönstret stängde vid midnatt gjorde man klart med en återvändare, i 36-årige Patrik Nyman.

Han spelade för BHC säsongen 2002/03, gjorde sig känd som en teknisk spelare och ville fortsätta. I sin sista match med Borås, mot Hästen i förkvalet mot allsvenskan, gjorde han två mål och två assist. Efter den sa han till BT:

– Jag vill spela på en högre nivå. Men det här känns som rätt gäng att gå upp med. Vi har en härlig stämning i truppen och en riktigt bra tränarduo.

Nyman fick inte vara kvar, och han har aldrig kommit högre än division 1. Men 14 år efter sin senaste BHC-match skall han alltså försöka hjälpa upp klubben i tvåan.

BHC blir för övrigt Malmöproduktens femte klubb den här säsongen. Han har gjort sex matcher för Blackburn i England, 13 för Lund i tvåan, åtta för Olofström i tvåan och två för Fagersta.

BHC hade hoppats får in fler nyförvärv, men skriver på sin Facebooksida att:

"Sportgruppen har under den senaste veckan arbetat aktiv för att få in några förstärkningar inför kvalet. Dock har det i år varit svårt att få tag på spelare då det är många lag som fortfarande är i spel och har mycket att spela för. Det gör att det inte är många klubbar som ville släppa spelare."