Svag start fällde Grekland

Mest trögstartade laget i fotbolls-EM? Troligen Grekland. En ny svag matchöppning blev lagets fall mot Tjeckien, som vann med 2–1.
Sport • Publicerad 12 juni 2012

Tjeckien chocköppnade tisdagens möte i Wroclaw och hade ledningen med 2–0 redan efter sex minuter.

I tredje minuten sköt Petr Jiracek 1–0 efter en fin djupledspassning från Tomas Hubschman, som nu fick chansen i startelvan efter att ha börjat på bänken mot Ryssland.

Tre minuter senare utökade Vaclav Pilar, som tryckte in bollen från nära håll efter inspel från Theodor Gebre Selassie.

– Publiken bar oss framåt, men sedan föll vi samman i andra halvlek och fick kämpa ända till slutet, sade Jiracek enligt nyhetsbyrån AFP.

Grekland – som reste sig och ordnade kvittering med tio man i premiären mot Polen – gav inte slaget förlorat nu heller. Inhopparen Fanis Gekas reducerade i 53:e minuten. Han fick öppet mål efter en rejäl målvaktstavla av Cech, som fumlade med ett vänsterinlägg från Giorgos Samaras.

Kvitteringsjakten blev sedan resultatlös, och Greklands chanser att avancera till kvartsfinal är nu mycket små. Tjeckien har däremot allting i egna händer inför gruppavslutningen på lördag.

– Nu ska vi fokusera på den sista matchen mot Polen. Den blir otroligt viktig, och vi måste hantera det, sade Jiracek.