Annons

Söndagens sport: Emma Fredh tvåa i försöksheatet

Emma Fredh kör OS-kval till och med tisdag. I dagens försökslopp slutade den svenska lättviktstvåan med Fredh tvåa, vilket innebär att man tvingas köra uppsamlingsheat i morgon.
Sport • Publicerad 20 maj 2012
Emma Fredh.
Emma Fredh.Foto: BT Arkiv

RODD : Emma Fredh från Öresjö SS är i Luzern och försöker tillsammans med Kristina Knejp Christensson kvala in till OS. I dagens försök slutade den svenska lättviktstvåan tvåa, 2,4 sekunder efter Holland, vilket innebär att svenskorna får köra uppsamlingsheat i morgon.

Två av de tolv båtarna får platser i spelen i London. Och sett till försöksloppen får Fredh/Knejp Christensson det svårt att nå någon av de två åtråvärda platserna. Duon hade nämligen femte tid totalt.

Annons

Måndag är det uppsamlingsheat, och på tisdag ros finalen där OS-platserna fördelas.

CYKELTRIAL : Björn Levin från Örby-Svansjö vann även den andra deltävlingen i SM. Han vann på hemmaplan i Kinna.

FRIIDROTT : IFK Växjös Ulricehamnsfostrade häcklöpare Alexander Brorsson noterade tiden 14,17 i sin säsongsdebut över 110 meter häck. Det är 34 hundradelar från EM-kvalgränsen.

Johan Rydén
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons