Bajrami: ”Föll ihop”

Fotboll Artikeln publicerades
3 bilder
Foto:Jan Pettersson

Emir Bajrami imponerade i 23 minuter.

Sedan sa ryggen i från.

– Musklerna högg till och jag föll ihop, säger Bajrami.

Bajrami blev liggande i smärtor utanför Örebros straffområde.

– Jag skulle droppa bollen till Issam (Jebali) bakåt med en klack, och så högg det till i ryggen. Det var inge ojusthet eller smäll från någon. Det var en muskulär reaktion, så kallat muskelkramp, säger Bajrami efter matchen.

Bajrami, som har många år av ryggbesvär i bagaget, fick chansen från start i magskadade Daniel Gustavssons frånvaro. 29-åringen tog den, imponerade inledningsvis och var involverad i mycket av Elfsborgs anfallsspel under matchens första 20 minuter.

När han tvingades lämna planen täckte han ansiktet med handen. Örebrotränaren Alexander Axén var framme och klappade om Bajrami på vägen ut.

– Jag vet inte hur jag ska reagera längre, det här har hänt så många gånger. Kissa i motvind räcker inte, det känns som att jag kissar i storm...

Elfsborgs läkare Matilda Lundblad tror att Bajrami blir borta från fotbollsplanen i en till två veckor.

– Det låter rimligt, jag vet ungefär vad som väntar nu. Jag kommer ha två–tre jobbiga dagar där jag kommer att vara väldigt stel och inte kunna röra mig särskilt mycket. Men när det väl börjar släppa brukar det gå ganska snabbt. Jag hoppas vara i full träning om en och en halv vecka, säger Bajrami.