Annons

Skadefri Andersson gör comeback i kvällens returmöte

Martin Andersson, 31, är åter skadefri. I kväll gör han comeback.
- Det ska bli jäkligt roligt, säger Elfsborgs mittbacksveteran.
Sport • Publicerad 10 juli 2012
Martin Andersson är nu redo för comeback efter sin ledbandsskada. Det blir säsongspremiär för mittbacksveteranen. Foto Björn Lindgren/SCANPIX/arkiv
Martin Andersson är nu redo för comeback efter sin ledbandsskada. Det blir säsongspremiär för mittbacksveteranen. Foto Björn Lindgren/SCANPIX/arkivFoto: 

Elfsborg har 8–0 med sig från första mötet med maltesiska Floriana FC, och vilar därför nästan hela startelvan i kvällens returmatch. Bara Marcus Rohdén och Amadou Jawo är kvar bland de elva som spelade från start i torsdags.

En av spelarna som får chansen från start är mittbacksveteranen Martin Andersson. Den 31-årige försvararen gör därmed säsongsdebut efter sin ledbandsskada i knät.

Annons

- Jag har fått hela våren förstörd och spelade bara två matcher på försäsongen, så det ska bli riktigt kul att spela match igen. Matchen kommer kanske att vara lite avslagen, men vi är flera som vill visa upp oss.

Vid sin sida i mittförsvaret får han Daniel Mobaeck – och tillsammans höjer de medelåldern rejält i laget. Sebastian Holmén, 20, och Calle Wede, 22, är ytterbackar – medan mittfältet har en medelålder på 20,5 år.

- Det här är en chans för flera spelare som hittills under säsongen inte har fått så många minuters speltid, att visa upp sig utan någon större press, säger Niklas Hult.

Han fick i går kväll beskedet att han sitter på bänken mot Floriana.

- Naturligtvis vill jag alltid spela, men samtidigt är det bra att alla får chansen, och det är ju en väldigt ovanlig situation, att leda med åtta mål inför en match, säger Hult.

Vad Elfsborg får se upp med är värmen. När de i går anlände till Malta var temperaturen drygt 35 grader, och i dag förväntas det bli ytterligare något varmare.

Elfsborgs startelva:

Andreas Andersson - Sebastian Holmén, Daniel Mobaeck, Martin Andersson, Calle Wede - Simon Hedlund, Marcus Rohdén, Oscar Hiljemark, Mommo Abdulrahman – Per Frick, Amadou Jawo.

Avbytare:

Kevin Stuhr-Ellegaard (mv) och sex av följande: Jon Jönsson, Johan Larsson, Andreas Klarström, Anders Svensson, Niklas Hult, Viktor Claesson, Stefan Ishizaki, Lasse Nilsson, David Elm.

Oskar Pålsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons