Annons

Örebro tog första segern mot Gais

Med en man mer i 70 minuter tog jumbolaget Örebro sin första seger i årets allsvenska.
Sport • Publicerad 5 juli 2012

Daniel Bamberg gjorde matchens enda mål i en kontring på tilläggstid.

Matchen började med att Örebro rullade boll och byggde upp anfall utan brådska, medan Gais satsade på kontringar. Gästerna slog bollen i mål i ett offsideläge, medan gaisaren Mervan Celik hade en nick vid stolproten som Örebros målvakt Jonas Sandqvist räddade snyggt.

Annons

I 20:e minuten rusade Gais högerback Richard Ekunde in centralt för att avvärja ett anfall, och fällde Markus Astvald. Det var ingen brutal tackling, och en gaisare till fanns i närheten – men domaren Martin Strömbergsson valde att visa rött kort för Ekunde. En hårt dömd utvisning, som ändrade matchens förutsättningar.

Örebro fortsatte som väntat att äga bollen mest, men fick inte ut mycket av det. Tempot var i spelet var långsamt, och skotten höll låg kvalitet.

Gais kämpade tappert och satte in både Fredrik Lundgren och Wanderson, som båda varit skadade och inte ansågs redo för att spela i 90 minuter.

Slutminuterna blev dramatiska. Gais ville ha straff när Mervan Celik stoppades tufft av Jonas Sandqvist. Men det blev hörna för Gais i stället, och den vände Örebro till ett anfall som gav segermålet.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons