Oavgjort mellan Blåvitt och Gais

Nästan 17 000 såg Gais och IFK Göteborg spela 1–1 i ett derby som präglades av all tänkbar dramatik.
Sport • Publicerad 21 maj 2012

På himlen, på plan och vid sidan av plan.

Solen gick i mörkt moln och förbyttes i regn.

Ett 30-tal bengaler i IFK-klacken försenade en redan sen match.

Spelarna fick tåga ut och vänta på att eldarna skulle slockna.

Till råga på allt drabbades huvuddomaren Daniel Stålhammar av en muskelbristning redan innan matchen kom igång.

Fjärdedomaren Bojan Pandzic fick axla ansvaret, varpå en assisterande domare skadades och också fick utgå.

Han ersattes av Henrik Bogdan, som ringdes in och tog sig till sin linjeposition med raketfart,

Och matchen, igång drygt 17 minuter försenad, kunde äntligen explodera framför då ett heltänt Gais.

Mest tänd av alla var Mervan Celik. Han ställde till fler farligheter första halvtimmen än vad de flesta lag klarar av på en hel match.

Minnesvärt var ett stolpskott men inte minst väggspelet med Markus Gustafsson, som gjorde 1–0 redan i sjunde minuten.

Då hade IFK-mittbacken Hjalmar Jonsson strax före lämnat planen skadad, ett öde han delade med IFK:s vänsterback Mikael Dyrestam, som fick halta ut efter halva första halvleken.

Ett hårt pressat IFK organiserade om, red ut den värsta Gais-stormen och nio minuter in i andra kvitterade Tobias Hysén, ett mål han länge längtat efter.