Nytt poängtapp för Blåvitt

Mjällby och Göteborg spelade 1–1 (1–0) i en match med massor av mål chanser åt båda hållen.
Sport • Publicerad 17 maj 2012

Göteborg hade en solklar minuten innan Mjällby tog ledningen genom Erton Fejzullahu.

Det målet, 1–0 för hemmalaget, satte ner energin hos Göteborg.

– Vi blev jävligt sårade, vi bjöd på en indian och sedan tog det lite stopp och jag var rädd att vi skulle tappa matchen helt, sade Göteborgs tränare Mikael Stahre.

Blåvitts solklara chans var när Mikael Dyrestam nickade en hörnboll som Mjällbymittfältaren Daniel Nicklasson räddade på mållinjen.

Då var bortalaget starkast:

– Vi var det bättre laget före deras mål. Ser man spel- och målchansmässigt så blev det ett rättvist resultat. Men vi fick jobba stenhårt för poängen, Mjällby gjorde det bra, sade Stahre.

Över 6 000 fick se en fartfylld allsvensk match, med snabba omställningar och finurliga passningar.

"En jävla groda"

Göteborg hade det första läget efter sju minuter men David Moberg-Karlsson kom ur balans och sköt i nätgaveln.

I den 24:e minuten jublades det på Strandvallen.

Göteborgs högerback Emil Salomonsson passade olyckigt sin mittback, den där indianen som Göteborgstränaren grimaserade snett åt. Erton Fejzullahu snodde åt sig bollen och drog den i en båge i John Alvbåges vänstra hörn.

Emil om sitt misstag:

– En jävla groda av mig.

Strax efter pausen var anfallsparet Marcus Pode och Pär Ericsson igenom solo mot Alvbåge. Ericssons markinlägg mot Pode bröts av Göteborgsmålvakten och så var de jättechansen borta.

Några minuter senare kom kvitteringen när Robin Söder lurade Mjällby-försvaret och drog in 1–1.

I slutminuterna rann Pär Ericsson förbi mittbackarna men Alvbåge var hårfint före och fick bort bollen.

Inbytte Hannes Stiller kunde fixat segern och tre poäng på övertid för gästerna. Men hans nick tog i Mattias Aspers ribba.

Nytt klubbrekord

Mjällby har nu sju raka utan förlust, klubbrekord för laget från Listerlandet.

– Ja, vårt ledningsmål kom som en skänk som lyfte oss, vi spelade bra efter det och hade fina intentioner. Sedan blev vi sårade av deras kvittering så jag säger som min kollega att det blev ett rättvist resultat, sade Mjällbys tränare Peter Swärdh.

För Göteborg var det andra raka oavgjorda sedan laget tappade en trepoängare senast på övertid mot Malmö.