Annons

Ny pallplats för Hansdotter

Frida Hansdotter gjorde en ny stark slalominsats i världscupen.
Det gav en ny pallplats.
Åt Mikaela Shiffrin fanns dock, föga överraskande, inget att göra.
Alpint • Publicerad 3 januari 2018
Frida Hansdotter blev trea i Zagreb.
Frida Hansdotter blev trea i Zagreb.Foto: Giovanni Auletta

Väderförhållandena och backen var långt ifrån optimala. Men Frida Hansdotters prestation gick inte att klaga på under världscupsslalomen i Zagreb.

Efter att ha legat femma efter första åket stod Hansdotter för ett stabilt andraåk. I mål hade hon en ledning med 80 hundradelar och fyra återstående åkare.

Annons

När både Petra Vlhova och Bernadette Schild misslyckades att åka snabbare än Hansdotter var pallplatsen i hamn.

I slutändan blev det en tredjeplats, precis som i Lienz senast.

Wendy Holdener tog först över ledningen. Även om schweiziskan nog innerst inne visste att hon inte skulle få behålla den länge.

Mikaela Shiffrin, som hade smått osannolika 1,41 sekunder till godo på Holdener inför andra, är i en klass för sig.

I mål var amerikanskan 1,59 före Holdener och tog sin 38:e VC-seger.

Hansdotter var inte den enda svenskan som visade gryende form i Zagreb. Under den första delen av andra åket hade Anna Swenn Larsson länge ledningen. Swenn Larsson slutade till slut på en tiondeplats. Ylva Stålnacke överraskade positivt även hon och kom på 17:e plats.

Estelle Alphand, överraskande sexa efter det första åket, körde aggressivt, vågat och framförallt snabbt i andra åket. Första mellantidsskylten var grön och visade hela 84 hundradelar. Svenskan var dock med facit i hand lite för vågad och snabb för sitt eget bästa, då hon grenslade strax därefter.

KB/TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons