Annons

Norrbys lyckominuter

Med tre mål på fem minuter vände Norrby och vann den viktiga hemmamatchen mot Karlstad.
Sport • Publicerad 1 juli 2012

– Absolut det snyggaste målet. Jag gör bara snygga mål, tyckte Mathias Strinäs, som varit på planen i mindre än en minut när han pricksköt in det viktiga 2–2-målet i sin första bollkontakt.

Mathias Strinäs har spelat från start i åtta av Norrbys elva matcher. Men i går bänkades han av tränare Tobias Edenvik.

Annons

– Bästa elva spelarna började som jag bedömde det, motiverar Edenvik. Men visst spelar det roll att Strinäs varit bortrest och missat en match.

Och visst såg det ut att vara rätt lag som spelade på Borås Arenas nya konstgräs. Norrby dominerade i bollinnehav, spelade disciplinerat, så när som på några tillfällen med väl vågade beslut om korta passningar i pressade lägen, och skapade flera chanser. Henrik Svedbergs 1–0 kom följdriktigt.

Norrbys defensiva problem, laget har inte lyckats hålla nollan hittills i seren och är det lag som släppt in flest mål (27), blev uppenbara i andra halvlek när Karlstad efter individuella misstag gjorde både 1–1 och 1–2 på en enda minut.

– Vi ska naturligtvis klara av att stänga matchen innan dess, tycker också tränare Edenvik. Men i stället uppträdde vi ”valpigt” och bjöd in Karlstad i matchen.

Tre byten och en sista offensiv gav till slut i alla fall tre viktiga poäng för Norrby.

2–2 gjorde nyinbytte Mathias Strinäs, 3–2 Nicklas Savolainen och 4–2 Kenan Galijatovic med ett stenhårt distansskott.

– Mitt första mål för året och alltid lika gott att vinna, tycker Savolainen.

Visserligen väntar DM-match borta mot Dalstorp i veckan men framförallt gäller för Norrby dubbelmötet mot Limhamn Bunkeflo, därefter sommaruppehåll och sedan returen borta mot Karlstad.

– Vi är inne i en jätteviktig period just nu där det gäller att ta så många poäng som möjligt mot lag bakom oss i tabellen, avslutar en trots allt nöjd Edenvik.

Mats Thorén
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons