Annons

Mållöst i bottenmötet

Gais rad av matcher utan seger blir allt längre–på söndagen spelade göteborgarna 0–0 borta mot Gefle IF.
Sport • Publicerad 8 juli 2012

Mervan Celik, med ett skott i ribban under matchen, är ändå optimistisk.

– Jobbar vi på kommer det att släppa, säger han.

Annons

Trepoängaren hemma mot IFK Norrköping den 22 april är Gais enda seger den här säsongen. På söndagen ställdes man mot Gefle på Strömvallen–en ypperlig möjlighet för nästjumbon att ta sig förbi Gefle i tabellen.

Det började bra för göteborgarna, men det ville sig inte i offensiven.

Wanderson do Carmo fick ett mål bortdömt för hands efter 15 minuters spel. Strax därefter kom den bästa chansen. Wanderson spelade ut bollen till Mervan Celik som med ett bra skott träffade ribban.

Och just ramträffar är vad Celik tycker är talande för Gais just nu.

– Vi får helt enkelt inte in bollarna, vi har lite oflyt. Men samtidigt beror det på oss själva, säger Celik.

Dominant i fjol

Celik svarade för 14 mål under fjolårssäsongen. Den här säsongen har han endast mäktat med två stycken.

En statistik som Celik självklart inte är nöjd med.

– Nej, poängmässigt har det inte fungerat för mig. Däremot tycker jag att det fungerar bra i spelet, det är helt enkelt i avsluten som det inte stämmer, säger han.

Hur ska du vända på den negativa trenden?

Annons

– Det är bara att blicka framåt, precis som för hela laget. Jobbar vi på kommer det att släppa, säger Celik.

Visserligen såg det bättre ut än mot Örebro senast, då Gais förlorade med 1–0 på hemmaplan. Men det är segrarna som laget väntar på.

Gefle närmast i slutet

Om GAIS hade de bästa möjligheterna i den första halvleken kändes Gefle vassast mot slutet. Och det var Daniel Bernhardsson, högerbacken i hemmamlaget, som hade de bästa chanserna för hemmalaget.

Den första hade han strax efter paus. Mittfältaren Alexander Faltsetas inlägg hamnade framför fötterna på Bernhardsson som inte lyckades överlista Henri Sillanpää i Gais-målet.

– Det är klart att det ska vara mål i ett sådant läge, men målvakten är bra med på skottet, säger lagkaptenen Bernhardsson.

Den andra möjligheten hade han på övertid. Bernhardsson fick fritt läge från snäv vinkel efter att Sillanpää tappat bollen i samband med ett inlägg, men avslutet från Geflebacken gick över.

– Jag försökte få ner bollen, men det är svårt att hinna tänka i sådana lägen, säger Bernhardsson, som gjorde sin första match från start sedan lårskadan han ådrog sig i början av maj.

För Gefle kommer de två kommande mötena med IFK Göteborg bli väldigt viktiga. Göteborg ligger på säker mark, men endast tre poäng före Gefle.

.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons