Borås hängde inte med – Jämtland tog bekväm seger

19.04 startar matchen mellan Jämtland Basket och Borås Basket i herrarnas basketliga, SBL. Följ periodrapporteringen här.
Basket • Publicerad 13 februari 2018

Två matcher lagen emellan är redan avklarade för säsongen. Båda gångerna har Borås stått som segrare efter jämna matcher. Kan Borås ta sin tredje raka seger mot Jämtland när lagen möts i Östersund?

Borås Baskets Nimrod Hilliard kommer inte till spel i dag och det är ett tungt avbräck för gästerna.

Första perioden 23–20

Där är matchen igång och det var Jämtland som vann uppkastet.

Borås gör dock de första poängen i matchen genom Jyles Smith.

Två och en halv minut in i den första perioden är det Borås som har tagit kommandot och leder med 7–4. Jämtland slarvar en del i sitt offensiva spel medan Borås är aggressiva under egen korg.

Drygt halvvägs in i matchen har Jämtland kvitterat matchen och ställningen just nu är 9–9.

Hos gästande Borås är det amerikanen Brett Bisping som har öppnat bäst med sju poäng och tre returer.

Fyra minuter kvar att spela av den första perioden och ställningen är 15–15 och det är på nytt en jämn match lagen emellan.

Periodens bästa spelare i Borås Basket, Brett Bisping, fortsätter att leverera. Han sätter 17–15 till gästerna men Jämtland replikerar snabbt och kvitterar.

Med en minut kvar har Jämtland gjort ett litet ryck och leder med 21–17.

Där gick slutsignalen för den första perioden. En period som Jämtland vann med 23-20. Det var Borås som inledde starkast och var aggressiva i defensiven. Jämtland som var aningen slarviga under inledningen spelade upp sig. Poängbäst i Borås var Brett Bisping med nio poäng.

Ställningen efter en period: 23–20

Andra perioden 47–34 (23–20, 24–14)

Jämtland inledde den andra perioden starkast. Brandon Taylor har orsakat en hel del oreda för Borås som har haft svårt att stoppa honom under korgen.

Drygt två minuter in tog så även Borås en timeout för att få ordning på spelet.

Ställningen tre minuter in i perioden är 29–25.

Halvvägs in i perioden har Jämtland ökat på sin ledning till 33–27 och Borås har svårt att sätta sina chanser.

Borås har tappat rytmen i matchen vilket tvingar coach Svensson att ta sin andra timeout i den andra perioden. Gästerna har slutat sätta sina skott och tar ofta stressade avslut. Ställningen med tre minuter kvar är 40–29.

Detta är en period som Borås helst snabbt vill glömma. Det var inte mycket som stämde för Borås som tvingades ta två timeouter. Jämtland ryckte upp sig rejält efter en svag inledning under matchens första minuter och går in i halvtidsvilan men en betryggande ledning, 47–34.

Tredje perioden 68–53 (23–20, 24–14, 21–19)

Drygt två och en halv minut in i den tredje perioden tar Jämtland sin första timeout efter att Borås har tagit över kommandot för en kort stund.

Ställningen är just nu 53–41.

Borås lyckades inte bygga vidare på det momentum de hade skapat för sig själva. Efter att ha spelat halva den tredje perioden står det 57–44 till Jämtland.

Med två och en halv minut tar Borås ännu en timeout. Efter att ha haft en bra period under några minuter har Jämtland tagit över spelet en aning. Just nu är ställningen 61–48.

Borås såg ut att kunna knappa in på Jämtland inför den avslutande perioden. Men ett slarvigt spel offensivt under de sista 30 sekunderna gjorde att Jämtland kunde vinna även denna period med siffrorna 21–19.

Fjärde perioden 90–74 (23–20, 24–14, 21–19, 22–21)

Borås tar en timeout efter redan 30 sekunder sedan Preston Purifoy sänkte en trea.

Fyra minuter in i perioden och Borås har inte lyckats att knappa in tillräckligt... Jämtland leder hittills även denna perioden med 12–7 och ställningen i matchen är 80–60. Det ska mycket till om Borås ska komma ikapp.

Halvvägs in i den avslutande perioden har Borås ännu inte fått ordning på sitt offensiva spel - det märks att de saknar kreatören Nimrod Hilliard.

Mindre än två minuter kvar att spela och Jämtland har drygat ut sin ledning till 90–69. Vad som på förhand hade ingredienserna för att bli en jämn tillställning ser ut att istället bli en rätt så ensidig historia.

Borås ryker upp sig i slutet men avståndet till hemmalaget var för stort under den korta tiden som återstod och matchen slutade med seger för Jämtland 90–74.