Annons

Lucic får inte avsluta på planen i dag

Dagens match mot Gais skulle bli Teddy Lucic sista någonsin på elitnivå. Magsjuka sätter stopp för det.
Sport • Publicerad 7 november 2010
Foto: Tomas Karlsson/BT arkiv
Foto: 

– Givetvis hade det varit kul att få sluta på planen, men nu är det som det är. Jag är inte alltför ledsen, säger Lucic.

Den 17–åriga resan av elitfotboll med destinationer såsom Bologna, Leeds, Leverkusen, Hisingen och Borås fick alltså sitt slut redan för två veckor sedan då Elfsborg spelade den oavgjorda kaosmatchen mot Djurgården.

Annons

Teddy Lucic kamperade med Anders Wikström i mittförsvaret när Elfsborg släppte in förnedrande fyra mål på en svinkall Stadion. Kanske inte den bästa sortens sista minne.

Teddy Lucic bryr sig dock inte nämnvärt om att hans karriär får sitt definitiva slut vid sidan.

– Jag har inte reflekterat så mycket över vad jag ska göra när karriären är slut och inte heller att den är det nu. Jag åkte på en andra släng av magsjukan i fredags kväll och kommer inte kunna spela, det är bara så det är och inget jag kan göra något åt, säger Teddy Lucic.

Men det måste väl kännas bittert?

– Nja, klart det hade varit kul och så spela och få känna att man verkligen avslutar något, men det här känns inte så farligt det här heller. Jag brukar inte hetsa upp mig över sådana här saker utan kommer nu kunna fokusera på det vardagliga istället.

Nu tar verkligheten vid för Teddy Lucic.

Lämna och hämta barnen på skolan, resa bort på semester, ta ett glas rött på fredagskvällen och alla de där andra sakerna som hör 86–faldigt landslagsmeriterade fotbollspensionärers "vardag" till.

Det är något som han ser fram emot.

– Absolut. Det ska bli skönt att kunna få ägna sig åt andra saker istället för att lägga större delen av sin tid på fotboll. Men som jag sagt tidigare ångrar jag inget och är väldigt glad och stolt över min karriär, men nu är det slut på i alla fall elitnivå, säger Lucic.

För helt på hyllan kommer inte fotbollsskorna läggas. Lucic ska med ett gäng gamla kompisar lira en inomhusserie i vinter och även utomhus nästa år, dock långt ner i divisionerna.

Annons

Faktum är att han inte ens vet vad laget heter än.

– Haha nej det blir en överraskning när jag ska spela första matchen. Mina kompisar startade ett c-lag förra året men har nu brutit sig ur sin huvudförening och ska spela under eget namn. Det ska bli skönt och kul att hålla igång kroppen med en träning i veckan och match på det. Helt förslappad vill man ju inte bli, säger Teddy Lucic med ett skratt.

Elfsborg fans och nostalgiskt lagda fotbollsälskare i allmänhet lär sörja försvararens sorti från den stora scenen, med största sannolikhet mer än huvudpersonen själv.

– Jag är inte så ledsen över det här avslutet. Det får vara bra nu, säger en trygg och stolt Teddy Lucic.

Född: 15 april 1973.

Klubbar: Lundby, Västra Frölunda, IFK Göteborg, Bologna (Italien), AIK, Leeds United (England), Bayer Leverkusen (Tyskland), Häcken, Elfsborg.

Landskamper: 86 A.

Karl Åkerström
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons