Juventus mästare i Italien

Milan och Zlatan Ibrahimovic bjöd upp till en fotbollsfest på San Siro. Men segern blev Inters med 4–2 – och det stora jublet utbröt i Trieste, där Juventus säkrade ligaguldet via 2–0 mot Cagliari.
Sport • Publicerad 7 maj 2012

Milan hade pressen på sig att vinna mot Inter på San Siro för att hålla liv i guldkampen i serie A-fotbollen. Juventus hade en poäng mer inför den näst sista omgången.

Men redan i nionde minuten satte Juventus upp guldtrycket när Mirko Vucinic gjorde 1–0 i Trieste, där Sardinienlaget Cagliari spelar sina hemmamatcher på grund av obrukbar hemmaarena.

På San Siro gick det mesta emot Milan, som kom in i matchen då Zlatan Ibrahimovic hade några gyllene minuter. Två mål, det första på straff gav 1–1 i slutet av första halvlek och det andra kom direkt efter pausen där svensken med ett konstnummer frispelade sig själv och sedan lyfte bollen över Inters målvakt Julio Cesar.

Milan tog över spelet i jakten på tre poäng och fortsatt guldchans. Den definitiva spiken i Milan-kistan tryckte Maicon dit med våldsam kraft. Han tunga långskott prickade bortre krysset och lämnade Marco Amelia i Milans mål chanslös.

Den stora segerherren fanns i Inter. Diego Milito gjorde ett hat-trick och två av argentinarens mål kom på straff. Hans andra gav Inter ledningen med 3–2 i 79:e minuten och sedan orkade inte Milan resa sig igen.

Juventus väg mot guldet blev ännu bredare då ett självmål av Cagliaris Michele Canini i 75:e minuten gav Juventus 2–0. Det var i Trieste som de stora guldscenerna utbröt och mängder av tillresta Juventussupportrar stormade planen för att fira sina guldhjältar.

Med en omgång kvar är det klart att Milan måste lämna i från sig lo scudetto till Juventus. För 28:e gången har Turin-laget vunnit den italienska ligan.