Jönsson aktuell för spel i USA

Sport Artikeln publicerades

Jon Jönsson, 30, kan vara på väg till USA. Enligt uppgift är bägge MLS-klubbarna Portland Timbers och Seattle Sounders ute efter Elfsborgs mittback.

– Jag vet om att vissa klubbar följer mig, säger Jönsson till BT.

Det är nu tre år sedan Jönsson återvände hem till Elfsborg efter ett skadehelvete i franska Toulouse och därefter en mellanlandning i danska Bröndby.

Men nu kan det vara dags för ett nytt utlandsäventyr.

Såväl Portland Timbers som Seattle Sounders ska nyligen ha kontaktat Jönssons agent Per Jonsson i ett försök att värva över svenskan, Portland som i dagarna föll mot Real Salt Lake i MLS-slutspelet.

– Jag har inte koll på några klubbar, men jag vet att det finns intresse från utlandet. Det tyder väl på att man har gjort något bra även om det knappast går att skryta med en kanonsäsong, säger Jon Jönsson.

Skulle det locka att flytta till USA?

– Det skulle det absolut kunna göra, precis som det skulle kunna locka med många andra länder. Men det där handlar som alltid om mycket som ska klaffa – socialt, ekonomiskt och sportsligt. Jag skulle aldrig flytta för flyttandets skull, jag trivs och har alltid trivts bra i Elfsborg.

Jönsson har ett år kvar på kontraktet med Elfsborg (över 2014) och bekräftar att det samtidigt pågår en diskussion om förlängning.

– Jag är inte så inblandad, men jag vet att min agent och Elfsborg fört vissa samtal sedan i somras. Men det är inget jag känner mig megastressad över, jag har trots allt kontrakt över nästa säsong.

– Det händer ju en del i klubben just nu, framför allt med vem som ska träna oss nästa säsong. Spelare ut och in blir säkert en fråga för Andreasson & Co efter det.

Och att Jönsson, som nyligen blev pappa till sitt andra barn, kan tänka sig bo kvar i Borås råder det heller inga tvivel om.

– Prio ett är att lyssna på Elfsborg. Klubben har betytt mycket för mig och jag vill höra hur dom ser på framtiden. Sedan får vi se, jag är 30 år, och då vimlar det kanske inte av alternativt som förr i tiden.

Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson säger att han aldrig hört talas om intresset från USA – men bekräftar även han att det pågår en diskussion om Jönssons framtid.

– Jon tilldrar sig väl ett visst intresse vid varje transferfönster, men jag har inte hört något nu. Som jag sagt tidigare, vi prioriterar tränarfrågan, efter det formas truppen i samråd med tränarna. Vi får ta det efter säsongen.

BT har sökt Jönssons agent Per Jonsson.