Annons

Ingesson föll ihop efter matchen

Elfsborgs manager Klas Ingesson, 45, föll ihop i omklädningsrummet direkt efter matchen mot Åtvidaberg.
Sport • Publicerad 1 april 2014
Elfsborgs tränare Jan Mian och Klas Ingesson under fotbollsmatchen i allsvenskan
Elfsborgs tränare Jan Mian och Klas Ingesson under fotbollsmatchen i allsvenskanFoto: 

Akut ropades på läkarhjälp – och senare på kvällen kallades ambulans till platsen. ”Det stämmer att Klas har ramlat, och han ska röntgas på sjukhus”, sade Elfsborgs ordförande Bosse Johansson till BT sent i går kväll.

fotboll.

Annons

Knappa kvarten efter slutsignalen i går kom flera elfsborgare utrusande ur omklädningsrummet och ropade efter läkare.

Åtvidabergs läkare Jens Nestorson skyndade över för att se vad som hänt.

Elfsborgs chefstränare Janne Mian berättar:

– Klas tackade spelarna för matchen när han halkade och benet vek sig. Han slog i armen och fick jävligt ont, säger Mian.

Ingesson blev kvar inne i omklädningsrummet en lång stund innan ambulans kallades till Kopparvallen. Enligt Bosse Johansson var det sent i går kväll fortfarande oklart vart han skulle transporteras.

– Vi vet sedan tidigare att Klas har sviter från sin cancer. Han har ett mycket svagt och skört skelett, och nu måste han förstås kolla upp om någonting har hänt. Han ska röntgas, exakt när det blir vet jag inte.

Ingesson, som inledde kvällen med att möta stående ovationer från stora delar av publiken på Kopparvallen, bad via klubbledningen att få kommentera saken först idag.

– Klas hade förstås mycket ont, men han var vid medvetande hela tiden. Vi vet sedan tidigare att han är en stor kämpe, fysiskt har han stora problem, men mentalt är han hur stark som helst. Nu hoppas vi naturligtvis på det bästa ur den här situationen, säger Bosse Johansson.

Klas Ingesson friskförklarades under våren förra året från den blodcancer (myelom) som hämmat honom under flera år.

Under 2014 års säsong har Ingesson stundtals suttit i rullstol eller haft hjälp av rullator, på grund av den benskörhet som kom till följd av stamcellsbehandlingen som frigjorde honom från cancern.

David Axelsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons