Ingesson blir manager för Elfsborg

Sport Artikeln publicerades

Elfsborg har gjort klart med sina nya tränare. Klas Ingesson får rollen som manager.

Som BT kunde avslöja tidigare i eftermiddags stannar Peter Wettergren som assisterande tränare, Jan Mian blir ny chefstränare – och Klas Ingesson får en helt ny roll i Elfsborg, som manager.

– Vi har hittat den rollfördelning som vi tror passar oss allra bäst inför nästa säsong. Visst fanns det vissa andra spår inledningsvis, men vi kände ganska tidigt att vi hade kompetensen som krävdes inom föreningen, säger klubbchef Stefan Andreasson.

Eftersom Ingesson inte har nödvändig utbildning för att få stå som chefstränare har klubben under en lång tid bollat idéer om bästa framtida lösning. När Mian så för ett par veckor sedan kom in på förbundets pro-utbildning, den tidigare steg 4, föll pusselbitarna på plats.

Mian har önskat att återuppta sin tränarkarriär, samtidigt som Wettergren vill fokusera mer på scouting och individuell utveckling. Då Klas Ingesson ses som den med allra starkast ledaregenskaper inom föreningen väljer klubben att skapa en ny managerroll – med övergripande ansvar för seniorverksamheten.

– Jag har varit utomlands många år och där är det inget snack om att var och en ska göra det man är bäst på. I de här rollerna tycker jag att vi hittat lösningen, säger Ingesson.

– Det blir ett mer internationellt upplägg på det. Klas är övergripande ansvarig, medan jag skall sköta träningsupplägget, förklarar Mian.

Janne Mians tidigare roll som fystränare kommer att tas av Framgångscentrums och Borås Baskets nuvarande fystränare Magnus Hellman Driessen.