Sandared utslaget – chansen till division ett borta

Sandared spelar i kväll (matchstart 19.30) hemma i Almåshallen mot Skövde i andra kvalmatchen mot innebandys division 1.
INNEBANDY • Publicerad 15 mars 2018

Eftersom Skövde vann första matchen måste Sandared vinna dagens match för att säsongen skall leva vidare.

Här nedan följer vi matchutvecklingen period för period.

Period 1: Första perioden är avslutad i det andra kvalmötet mellan Sandared och Skövde. Sandared, som behöver vinna för att hålla sig kvar i jakten om en plats i division ett, ligger under med 2-4 på hemmaplan. Skövde har kopplat greppet om en finalplats och har dessutom haft ett skott i ribban och ett skott i stolpen. Det var ett par intensiva två minuter då det blev fyra mål. Sandareds två mål har varit skott i krysset.

Mål: 0-1 (5.31), 1-1 Fredrik Gustafsson (7.52), 1-2 (8.19), 1-3 (8.40), 2-3 Pontus Häggström (9.45), 2-4 (16.41) .

Period 2: Andra perioden är avslutad i det andra mötet mellan Sandared och Skövde. Det är fortsatt underläge för Sandared på hemmaplan. Bortalaget har utökat sin ledning. Det står nu 8-4 till Skövde. Sandared har en mycket tuff uppgift framför sig. De behöver vinna matchen ikväll för att fortsatt ha chansen till spel i division ett nästa säsong. Skövde har kopplat ett starkt grepp om den ena finalplatsen.

Mål: 2-5 (22.48), 2-6 (29.14), 3-6 Jim Mosslund (35.05), 3-7 (38.55), 3-8 (39.00), 4-8 Gabriel Svensson (39.13)

Period 3: Seger - och Sandared hade kvitterat matchserien mot Skövde i playoff ett till division ett. Men det blev förlust på hemmaplan i det andra mötet. Trots att Sandared spelade fem mot tre i slutet. De kämpade tappert, men det läckte för mycket bakåt. Resultatet innebär att Sandareds säsong är över och att det blir återigen spel i division två 2018/2019.

Mål: 5-8 Gabriel Svensson (41.07), 5-9 (41.30), 6-9 Manfred Sohlström (42.26), 7-9 Fredrik Gustafsson (47.29), 7-10 (56.00), 8-10 Gabriel Svensson (57.23)