Annons

Femte raka förlusten för Örebro

0–3 (0–2) borta mot IFK Norrköping och femte raka förlusten. Bara tre poäng av 27 möjliga hittills.
Sport • Publicerad 13 maj 2012

Örebro är i full fart på väg mot superettan.

– Det enda vi kan göra är att jobba vidare mot nästa match, säger tränaren Sixten Boström.

Annons

För drygt ett år sedan pratades det i Kronbloms stad om att vara med och fajtas om det allsvenska guldet.

Det slutade i en härva av motgångar.

Reparationsarbetet verkar också ha havererat.

Och än värre:

Just nu finns inget som skvallrar om förestående förbättringar och en klättring bort från jumboplatsen. Den senaste veckan handlade mest om spelare som snackar om att de vill lämna klubben i sommar, andra som inte gör jobbet ute på planen, en och annan som definitivt inte håller den klass som krävs i allsvenskan och supportergrupper som kallade tränaren till "kvartssamtal".

Så kom söndagen.

Smocka av Norrköping

Och den stora smockan. Utdelat av ett IFK Norrköping som hade sina egna problem att brottas med i och med stukade självförtroenden och darriga ben efter 1–4-förlusten mot Syrianska i senaste hemmamatchen på Nya Parken.

Ängslan präglade spelet långt in i första halvlek. Och rädslan var störst i Örebro. Inte för att det hände mycket framåt, men det var åtminstone tätt bakåt.

I 40 minuter.

Annons

Då jobbade Christoffer Nyman fram en hörna som han sedan nickade in. Mer behövdes inte för att ÖSK, som inte hade förlorat i Norrköping sedan 2000, skulle rasa samman. För fem minuter senare gjorde Mathias Florén lite som han ville på sin vänsterkant innan han serverade Imad Khalili till 2–0.

Och kort efter pausen fungerade Khalilis vänsterfot som den hammare som slog ned hela spiken i ÖSK-kistan.

Saknar skadade spelare

– Självförtroende är en färskvara. Vi får försöka ägna tiden fram till matchen mot AIK att titta på det vi faktiskt gjort bra hittills och glömma det dåliga, säger Boström.

Han kritiserade laget för insatserna vid Norrköpings två första mål.

– Vi var inte tillräckligt aggressiva, låg inte tillräckligt nära. Där höll vi en nivå som förklarar vår tabellplacering.

Boström egen framtid ska inte vara hotad och enligt Jan Karlsson, klubbens vd, kommer inga beslut att tas förrän serien gör uppehåll inför EM-slutspelet.

– I första hand är det viktigt att vi får tillbaka våra skadade spelare, sedan får vi sätta oss ned och fundera över nödvändiga förstärkningar, säger Boström.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons