Annons

Elmander: "Ett skönt besked att få"

Johan Elmanders skada läker som förväntat. Vilket, i landslagsläkaren Leif Swärds värld, innebär att Elmander kan spela i EM-premiären mot Ukraina.
Sport • Publicerad 29 maj 2012
Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

– Han skulle kunna spela i dag, säger Swärd.

Tisdagens röntgenundersökning visade att fotskadade Elmanders läkning pågår som den borde, och att det nu bara handlar om att fortsätta med rehabiliteringsträningen och att bygga upp musklerna.

Annons

– Det är ingen risk att han skulle kunna "slå upp" skadan. Han är i samma sits som tidigare, men bättre. Allt går som vi har förväntat oss.

Vad menar du med att han skulle kunna spela i dag?

– Om du har en fraktur som är "lös" så går ju inte det, men denna fraktur är fast och då är det inget som hindrar full ansträngning. Jag rekommenderar det dock inte, utan ser hellre att han bygger upp foten enligt den plan vi har lagt upp, säger Swärd.

Det är smärtan som kan ställa till det i läkningsprocessen.

Men att bedöva smärtan med sprutor tycker landslagsläkaren är en dålig idé.

– Jag gillar inte det. Att bedöva en fot så man inte känner den kan ju få andra konsekvenser. Han kanske skulle skruva bollen åt fel håll... nej, jag gillar inte tanken att han ska spela på sprutor.

Johan Elmander själv var naturligtvis nöjd med beskedet.

– Det var skönt att få besked att läkningen går som väntat och att jag kan fortsätta köra enligt planen. Jag har tränat bra under dagarna på Gotland och det har känts bra. Nu ser jag fram emot att ta nästa steg och trappa upp träningen ytterligare, framför allt när vi återsamlas i Stockholm, sade han till förbundets hemsida.

Enligt landslagsläkaren ser det även bra ut för de övriga skadade spelarna, som samtliga tränade på Gamla Ullevi inför onsdagens match mot Island.

Andreas Isaksson är smärtfri och kan agera som vanligt medan Mikael Lustig och Martin Olsson – båda med ljumskproblem – i vart fall var tillbaka i full träning.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons