Efter hjärnskakningen – så mår Nilsson nu

Fotboll Artikeln publicerades
Foto: TT/BT

Joakim Nilsson känner sig redo för fotbollsträning igen efter den otäcka huvudskadan mot Djurgården.

Samtidigt bekräftar Elfsborgsbacken att amerikanska Chicago Fire i vintras ville värva honom.

– Det var konkret intresse, säger Nilsson i det senaste avsnittet av BT Fotboll.

Nilsson gästar det tionde avsnittet av podcasten BT Fotboll, där han berättar om sina minnen – eller snarare brist på de samma – från den otäcka huvudsparken från Djurgårdens Mohamed Buya Turay.

Nu känner han sig redo för comeback när Elfsborg återstartar efter sommarledigheten.

– Jag följer den så kallade hjärntrappan och det har gått väldigt bra, och snabbt. Jag är ingen expert, så läkare och naprapater får avgöra när jag är redo att gå upp på trappans översta steg där man får spela fullt ut och nicka bollen, men jag känner mig redo nu, säger 25-åringen.

Dessutom berättar Nilsson hur det gick till när han redan som liten grabb spelade för Elfsborg hemma i Härnösand, om att han blir pappa inom kort – och varför tv-kommentatorn Patrik Westberg kallar honom för ”Elfsborgsälgen”.

I samma avsnitt diskuteras Bergdalens succé, Töllsjös framfart, publiklagen Tranemo, Ulricehamn och Sparsör – och mycket mer.

Lyssna här:

BT Fotboll

Här lyssnar du

Sök efter BT Fotboll på Spotify, Itunes Podcaster eller Acast. Där kan du även trycka på ”prenumerera” för att få en uppdatering varje gång ett nytt avsnitt släpps.

Podden drivs av BT:s Oskar Pålsson och Fabian Andersson.

Visa mer...
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.