Westin var tvåa efter 15 hål – men föll sista tre

GOLF Artikeln publicerades
Foto:Anders Robertsson

Emma Westin låg delad tvåa efter 15 hål – men gjorde två bogeys sista tre och föll ner i resultatlistan.

– Jag tappade fokus på slutet, men är ändå nöjd, säger hon.

Emma Westin gör sin första säsong på Europatouren. Just nu pågår årets första tävling i Marocko, Agadir. Hon såg ut att gå en mycket bra första runda av Lalla Meryem Cup på Golf De L´ocean. Efter 15 spelade hål låg hon delad tvåa på tre under par – enbart ett slag från ledning. Men två bogeys på hål 16 och 18 gjorde att hon slutade på 70 slag, (– 1).

– Jag tappade fokus på slutet och började slå lite sämre de sista fem hålen. Jag gjorde bland annat en treputt på 16 och lyckades inte rädda par på det 18e. Men jag är ändå nöjd med resultatet. Trots en förkylning så var det stabilt spel rundan igenom, säger Bredaredsgolfaren Emma Westin.

Hon började trevande med en bogey på ettan, men rullade i birdies på hål 2, 3, 6, 8 och 13 med en bogey däremellan på hål sju.

– Det var lite nervöst på första hålet, men sedan fortsatte jag bara vidare.

Det här är Emma Westins andra tävling på Europatouren. Den första spelade hon förra året i Spanien.

Hur är det att uppleva det igen och känna att så här kommer det vara under 2015?

Det är jättekul att vara här och samtidigt få vara med och fajtas i toppen. Det ger mig bekräftelse att jag platsar här. Det är fantastiskt fina förutsättningar, både när det gäller vädret och bana. Allt är jättestort och bra arrangerat. Vi får till och med poliseskort från och till banan, säger Westin.

Vad behöver du tänka på inför andra varvet?

Att fortsätta vara lugn och ha kul.

Hon ligger på en delad 20:e plats inför dag 2.