Borås IBF: "De utnyttjar vårt misstag"

innebandy Artikeln publicerades
Foto:Pedersen, Terje

Nedflyttningshotade Borås IBF vann helgens match.

Men nu kan de förlora poängen, efter att konkurrerande Stenungssund anmält till förbundet att två 15-åringar fanns i truppen.

– De försöker få fördel av vårt misstag, säger Borås IBF:s sportchef Fredrik Wilhelmsson.

I helgen spelade Borås IBF mot Vänersborg. Med i truppen fanns både en målvakt och en utespelare som är födda 2001. Det uppmärksammades av värsta konkurrenten som anmälde till Svenska Innebandyförbundet.

– Ingen av dem spelade och har inte varit med och påverkat utgången, så det känns hårt om vi skulle få poängavdrag, säger Wilhelmsson och fortsätter:

– Regler är regler, men alla kan göra misstag. Jag hade köpt det om det var Vänerborg som protesterade, men nu är det ett lag som slåss med oss om att hänga kvar.

Stenungsund ligger under nedflyttningsstrecket och Borås IBF ligger i dagsläget precis ovanför.

– Det är inte kört, jag tror vi tar det ändå. Men om Stenungsund nu skulle hänga kvar kan de väl inte göra det med gott samvete. Då är det vårt misstag som styr framför det sportsliga.

En av spelarna har funnits med i truppen tidigare, även den gången satt han på bänken. Han har haft dispens för seniorspel, men den gäller bara i distriktets serier och alltså inte i division ett på förbundsnivå. Något klubben inte kände till.

– Vi trodde dispensen gällde. Vi hade inte läst på. Och den gången var det ingen som brydde sig eftersom vi förlorade, säger Wilhelmsson.

Borås IBF har fram till 20 februari på sig att svara på anmälan till förbundet. Fyra omgångar återstår av serien.