BHC-tränaren kritisk efter förlust: "Domarna håller inte måttet"

BHC var på väg att hämta upp underläget. Då gjorde Almtuna 5–3 och avgjorde matchen.
Sport • Publicerad 27 november 2009

Helt riktigt blev det ingen enkel match mellan BHC och Almtuna.

Det blev den första perioden och ett tveksamt domarbeslut som avgjorde matchen till Almtunas fördel.

Matchen började tungt för BHC. Målgörandet började redan efter 1.36 då Almtunas Fredrik Vestberg petade in pucken bakom Sebastian Idoff. Detta i ett läge då Almtuna spelade fem mot tre, Casper Carning var utvisad och lagkapten Mikael Hultqvists klubba var avbruten.

Men det dröjde inte länge innan BHC kvitterade. Något oväntat dansade sig Anton Gustafsson igenom Almtunaförsvaret och petade in pucken mellan benen på den unge Fredrik Pettersson-Wentzel i Almtunamålet.

Efter kvitteringen fick Borås fart under skridskorna. Men det var Almtuna som tog tillbaka ledningen. 13.49 sökte sig Johan Berggrens skott förbi både en massa spelare och en skymd Idoff och seglade in i krysset.

3-1 kom 33 sekunder senare genom Joakim Gellerstedt.

- Matchbilden var annorlunda än vad resultatet visade. I pausvilan pratade vi om det och att vi behövde få upp intensiteten mer, säger BHC-tränaren Jens Gustavsson.

Den andra perioden började väldigt platt. Den första kvarten fylldes med mycket puck fram och tillbaka men ingen action. Efter 15.39 gjorde dock Almtuna 4-1 och många trodde att matchen var över. Men två minuter senare reducerade BHC genom Jens Karlsson. Och än levde hoppet inför den sista perioden.

- Vi kom bra in i andra och får en reducering. Med ytterligare en reducering tidigt i tredje har vi fortfarande chansen, förklarar Gustavsson.

Men efter 9.28 i den tredje perioden uppstod en tveksam situation där Boråsmålvakten Idoff får en 2+2 utvisning på sig.

- Väldigt tveksamt. Och det är i flera matcher i allsvenskan som domarna har gjort svaga insatser. Klart att det är frustrerande, konstaterar Boråstränaren.

Almtuna kunde då istället avgöra matchen som slutade 5-3. Almtuna gick nu förbi Borås i tabellen. På söndag spelar Borås sin nästa match, hemma mot topplaget Leksand.

Hockeyallsvenskan, omgång 22.

Almtuna IS–Borås HC 5–3 (3–1, 1–1, 1–1)

Gränbyhallen, fredag 27 november, 19.00.

Första perioden: 1–0 (01.36) Fredrik Vestberg (Carl Gustafsson), 1–1 (06.39) Anton Gustafsson, 2–1 (13-49) Johan Berggren (Elias Fälth), 3–1 (14.22) Joachim Gellerstedt.

Andra perioden: 4–1 (35.39) Andreas Paulsson (Jimmie Kraft, Johan Andersson), 4–2 (37.28) Jens Karlsson (Alexander Bergström, Robin Karlsson).

Tredje perioden: 4–3 (42.30) Rasmus Ericsson (Per Fernhall, Carl Klingberg), 5–3 (49.28) Fredrik Sandgren(Sebastian Eriksson, Kim Karlsson).