Annons

Bajrami klar för Monaco

Landslagsspelaren och förre elfsborgaren Emir Bajrami är klar för Monaco.
– Just nu vill jag bara njuta, säger han till BT.
Sport • Publicerad 10 juli 2012
Emir Bajrami flyttar till Monaco.
Emir Bajrami flyttar till Monaco.Foto: Drago Prvulovic / SCANPIX

Under tisdagen blev det klart att Bajrami lämnar holländska Twente för att istället spela i Monaco i franska andradivisionen. Klubbytet är ett lån med en köpoption inskriven i kontraktet.

BT nådde den 24-årige mittfältaren sent på tisdagskvällen när han var på plats i Monaco, men han ville inte kommentera övergången närmare.

Annons

– Jag sitter upptagen med min agent. Just nu vill jag bara njuta av det här, säger han.

Fotbollsproffset gjorde tidigt klart med Twente att han ville lämna klubben. I maj sa han till BT:

– Till 99 procent blir det så.

Orsaken är att mittfältaren satt bänkad under i stort sett alla vårens matcher.

– Jag kan inte njuta av livet när inte fotbollen fungerar och det har varit en riktigt jobbig tid de senaste månaderna, sa han vid samma tillfälle till BT.

Bajrami lämnade Elfsborg sommaren 2010 och köptes av holländska ligalaget Twente. Övergångssumman låg omkring 35 miljoner kronor. Bajramis agent Patrik Mörk förklarar:

– Twente köpte honom för enormt mycket pengar från Elfsborg och det var därför aldrig realistiskt att klubben skulle få igen den summan genom att sälja honom. Därför var vår ambition att få till ett lån.

Monaco spelar i andradivisionen men satsar uppåt.

– För Bajramis del handlar det om att få speltid och chansen att visa upp sig. Det här blir en utmaning för honom, trots att klubben inte spelar i högsta ligan. Vi har fått ett gott intryck av klubben som är en av Europas största och som strävar mot att komma tillbaka till högsta ligan, säger Patrik Mörk.

Emir Bajrami

Proffsklubbar: Monaco 2012– (lån), FC Twente 2010–, Elfsborg 2006–2010.

Tidigare klubbar: Köping

Li Edqvist
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons