Annons

Augustsson: "Det gäller att gå in med kraft"

I våras var det Mathias Ranégie, 28, som sänkte Elfsborg.
I morgon ska Andreas Augustsson, 35, göra allt för att Boråspubliken ska slippa se en upprepning.
Sport • Publicerad 11 augusti 2012
Foto: Andreas Hillergren
Foto: Andreas Hillergren / SCANPIX /
Foto: ADAM IHSE / SCANPIX

– Det gäller att gå in med kraft mot Ranégie. Jag tror att det kan passa mig bra, säger mittbacken.

Andreas Augustsson minns vårsäsongens möte med Malmö FF väl. Han tappade Mathias Ranégie vid en inläggssituation och fick se Malmöanfallaren nicka in målet som blev matchavgörande.

Annons

– Tyvärr är det ju hans mål som jag framför allt minns från den matchen, säger Augustsson till BT.

Han ser nu fram emot morgondagens match. Elfsborg är ute efter revansch. Dels för förlusten i Malmö för tre månader sedan, men också för veckans fiasko (2–3 mot danska Horsens) i Europa League-kvalet.

– Detta ska bli en fantastiskt rolig match. Nu måste vi släppa besvikelsen efter förlusten mot Horsens och glömma Europaspelet helt. Nu handlar det istället om att tänka på alla bra prestationer vi har bakom oss.

Vad är viktigt när man möter Malmö?

– Vi får se upp för deras omställningar. De har några riktigt snabba spelare. Och deras anfallspar med Ranégie och Daniel Larsson är riktigt bra.

Hur är det att möta Ranégie?

– Det är en väldigt bra spelare. Han är tung, fysiskt stark och en bra huvudspelare. Man måste vara på tårna och det gäller att gå in med kraft. Men när man möter en så stor spelare så får man inse att man inte kommer att vinna varje nickduell och då är det viktigt att de tre andra spelarna i backlinjen ligger rätt bakom och att alla jobbar ihop.

Simon Leppämäki
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons