Annons

Arvidsson avgjorde - efter nio matchbollar

Sofia Arvidsson avgjorde för Sverige mot Storbritannien i Fed Cup.
Sport • Publicerad 20 april 2012

Lördagens matcher slutade båda med svensk 2–0-seger. Under söndagen avgjorde Sofia Arvidsson Fed cupmötet mot Laura Robson. Sverige leder nu med ointagliga 3–0.

Brittiskorna valde att chansa med att byta ut sin etta Elena Baltacha, och istället matcha sin fyra – den 18-åriga supertalangen Laura Robson mot Arvidsson.

Annons

Chansningen var nära att lyckas. För Robson vann andra set klart, 6–1, och gick in i skiljesetet med ett mentalt övertag. Men Arvidsson visade rutin, och kunde ta ett jämnt och ovisst set med 6–3. Segern säkrades först på nionde matchbollen.

– Helt sjukt. Men hon (Robson) spelade väldigt bra på matchbollarna, så det var inte så mycket att göra åt det, sa Arvidsson.

Hon ser fram emot spel bland världens 16 bästa nationer nästa år.

– Jätteviktigt och skitkul att vi klarade det här, för det är i World Group vi hör hemma. Jag tror att vi kan gå en bra bit där, sa hon.

Om Arvidsson var strålande nöjd var Robson desto mer besviken. Gråtandes fick hon tröstas av sina lagkamrater efter matchen. En liten stund senare mötte hon media.

– Jag är helt förkrossad. Jag ville verkligen vinna för laget. Det här kommer att ta ett tag att komma över. För jag kände verkligen efter andra set att jag hade chansen, sa Robson.

Arvidsson vann alltså båda sina singlar i landskampen, och visade att hon är i utmärkt form. Nu börjar hennes jakt på en OS-plats.

– Det är mitt stora mål att nå dit. Det är bara att göra allt till den elfte juni. Jag skall spela Madrid, Rom, Bryssel och Paris innan dess, sa hon.

Till slut vann Sverige med 4–1.

Klicka på rutan nedan eller länken med texten "Live scores" för att komma till resultatrapporteringen.

Annons

Live scores

Fed cup, kval till World Group II

Sverige–Storbritannien 4–1 i bäst av fem matcher Johanna Larsson–Elena Baltacha 6–1, 7–5.

Sofia Arvidsson–Anne Keothavong 6–1, 6–4.

Arvidsson–Laura Robson 6–4, 1–6, 6–3.

Larsson–Keothavong 7–6 (8–6), 3–6, 6–4.

Ellen Allgurin/Hilda Melander–Baltacha/Heather Watson 6–7 (3–7), 1–6.

Sverige klart för World Group 2 2013.

Johan Rydén
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons