Annons

Elfsborgs cupäventyr över - trots seger hemma

Elfsborg vann mot Hammarby med 2-1.
Men är ändå ute ur svenska cupen.
Fotboll • Publicerad 4 mars 2018

– Jag tycker vi gör en stark prestation. Det var klart skillnad mot två veckor sedan och förra veckan (Gais och sedan Vasalund). Jag tycker vi tar små steg framåt hela tiden. Vi håller på att bygga något nytt. Det får ta lite tid, men jag tycker att saker och ting stämde mycket bättre i dag, säger Samuel Holmén till C More.

Segern på Borås Arena räckte inte. Gais slog Vasalund hemma med 4-0 och slutade etta i gruppen. Elfsborg hamnade på en andraplats.

Annons

Förutsättningarna var glasklara. För att Elfsborg skulle ta sig vidare i svenska cupen behövdes det en gulsvart seger mot Hammarby och kryss eller seger till Vasalund på Gamla Ullevi mot Gais.

Per Frick gjorde 1-0 i den 36:e minuten. Han rundade målvakten och rullade in bollen i öppet mål. I minut 79 utökade Samuel Holmén till 2-0 på straff.

Hammarby gjorde försök att reducera i slutet och lyckades i den 87:e minuten. Kennedy Bakircioglu skruvade in en frispark.

Men inget av lagen på Borås Arena får spela vidare i svenska cupen. Istället är det superettanlaget Gais som kan se fram emot att spela kvartsfinal längre fram i vår.

C More: Vad kan vi förvänta oss av Elfsborg i år?

– Vi ska vara ett väldigt svårt och jobbigt lag att möta när allsvenskan kör igång. Vi har tagit stora steg bara de här två senaste veckorna och fortsätter att jobba stenhårt, säger Holmén.

Här saknas innehåll

Adam ÅstrandSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons