Sjuhärads Affärer

Jättens ökning i Borås – 50 procent fler anställda på ett år

Borås Artikeln publicerades

Det går bra för IT-koncernen Pulsen, vilket märks på antalet medarbetare – antalet anställda i hemorten Borås har ökat med nästan 50 procent på drygt ett år.

IT-företaget Pulsen är ett av Borås största företag med totalt 1 100 anställda. Bolaget har sett antalet anställda öka tydligt under ett par år. Och en stor del ökningen beror på att man ökat antalet medarbetare i Borås. I slutet av 2015 hade Pulsen med dotterbolag 260 anställda i Borås – nu visar statistik från februari i år att antalet vuxit till drygt 380 personer.

– Ja, vi ökar i hela koncernen, men det är särskilt glädjande att vi är starka på hemorten, säger Pulsens marknadschef Andreas Hallgren.

Tittar man på vilka av Pulsens bolag som står för ökningen kan man konstatera att i synnerhet ett dotterbolag ökat starkt: Releasy customer management. Företaget erbjuder bland annat kundtjänst och säljtjänster, där kunder som SL och Telia ökat behovet av personal. Releasy har ökat antalet anställda i Borås från 65 till 163.

Även Pulsen omsorg har ökat liksom Pulsen retail som var en del av Pulsen production tidgare. Man kan notera att Pulsen som koncern har fler ben än kärnverksamheten IT. Förutom kundtjänstverksamheten bedriver man till exempel husproduktion i Småland – Hjältevadshus, ett bolag som vuxit markant de senaste åren.

Även Pulsenkoncernens omsättning har ökat – det senaste årsbokslutet visar en omsättning på cirka 2,6 miljarder kronor vilket är en ökning från cirka 2,3 miljarder året innan.