Sjuhärads Affärer

Ägarskifte och satsning i Boråsföretag

Borås Artikeln publicerades
Andreas Carlsson blir ny delägare i Ösöner plast, där vd Niklas Österberg är den andra delägaren, som grundades av Niklas farfar 1966.
Foto:Valdemar Lönnroth
Andreas Carlsson blir ny delägare i Ösöner plast, där vd Niklas Österberg är den andra delägaren, som grundades av Niklas farfar 1966.

De har gjort taken till Briotågstationerna, kortställ till SF Bio och displaymaterial till Ica. Nu får familjeföretaget Ösöner plast ny delägare och ny styrelse.

– Vi ska satsa, säger nya delägaren Andreas Carlsson.

På Bergsäter, vägg i vägg med Radio Sjuhärad, ligger Ösöner plast som firade 50 år i fjol. Just nu händer mer än på länge i företaget, som tillverkar förpackningar och exponeringslösningar i plast åt små och stor kunder i Sverige, Finland, Norge och rentav USA.

Efter 46 år i företaget gick Lars-Gunnar Karlander i pension och sålde sin andel till sälj- och marknadsansvarige Andreas Carlsson. Företagsnamnet Ösöner syftar på Österbergs söner, och familjen är i hög grad med i företaget med vd Niklas Österberg som delägare.

– Med Andreas som ny delägare och med en ny styrelse kommer vi att utveckla företaget. Både jag och Andreas är säljare och arbetar mycket mot kund, säger Niklas Österberg.

– Vi kommer bland annat anställa en säljare i Stockholm för att ha högre närvaro hos våra befintliga kunder i det området, men givetvis också bearbeta nya, säger Andreas Carlsson.

Fram till nu har Berndt Österberg, Niklas pappa samt tidigare vd och delägare, suttit i styrelsen. Men han träder nu ur styrelsen och sonen Fredrik Österberg blir ny ledamot tillsammans med Andreas Carlsson. Styrelseordförande är fortsatt Claes Hagberg.

Fakta

Ösöner plast

Gör: Skräddarsyr och tillverkar förpackningar och exponeringslösningar till kunder. Huvudområden är förpackningar och displaymaterial.

Var: På Bergsäter.

Anställda: 10 personer.

Visa mer...