Uruguay räddade en poäng i Copa América

Fotboll • Publicerad 21 juni 2019
Giménez kvitteringsmål räddade poängen till Uruguay.
Giménez kvitteringsmål räddade poängen till Uruguay.Foto: Edison Vara/AP/TT

Mötet mellan Uruguay och specialinbjudna Japan i Copa América blev en jämn tillställning, även om sydamerikanerna hade fler chanser och nog hade tänkt sig seger. Nu krävdes det i stället ett kvitteringsmål efter 66 minuter för att Japan inte skulle vinna.

Koyi Miyoshi gjorde båda japanernas mål, efter 25 respektive 59 minuter, i brasilianska Porto Alegre. Däremellan kvitterade Luis Suárez på straff. Slutresultatet 2–2 slogs in av José María Giménez.

Det innebär att Uruguay med fyra poäng leder den haltande tabellen i grupp C. Men Chile har tre poäng och en match mindre spelad, och kan därmed gå upp i gruppledning efter fredagens möte med Ecuador.