Sverige tog enkel seger i kvalet till U21-EM

Fotboll • Publicerad 15 oktober 2019
Dejan Kulusevski, vänster, var bidragande i Sveriges seger mot Luxemburg. Arkivbild.Foto: Serena Campanini/AP/TT

Sverige tog en trygg och planenlig seger mot Luxemburg i kvalet till U21-EM i fotboll. Parma-anfallaren Dejan Kulusevski stod för ett mål och en assist i 3–0-segern på bortaplan. 19-åringens mål kom på straff i den 22:a minuten och innebar 1–0.

Tio minuter senare spelade han fram till Jake Larsson, till vardags i Örebro, som kunde skjuta in tvåan – och ytterligare tio minuter senare gjorde samme Larsson 3–0.

Sverige har därmed tagit sex poäng på tre matcher i kvalet. Irland, med två matcher mer spelade, toppar gruppen på tio poäng.