Portugals knall – sänkte Frankrike i premiären

Handboll • Publicerad 10 januari 2020
Portugal, som här satsar mot mål genom Luis Frade, stod för EM:s första skräll när man slog blåklädda toppnationen Frankrike med 28–25 i Norges grupp i Trondheim.Foto: Ole Martin Wold

Portugal stod för EM:s första skräll. Portugiserna slog toppnationen Frankrike med 28–25 i en av grupperna i Trondheim.

Frankrike ledde som mest med 6–3. Men efter första halvlek var Portugal i överläge med 12–11. Med fyra minuter kvar var ställningen 25–25. Sedan gjorde portugiserna matchens tre sista mål.

Matchen ingår i grupp D, där hemmanationen Norge senare på kvällen besegrade Bosnien med 32–26.

Portugal är en nation i stort sett utan meriter inom handbollen. Med skrällen mot Frankrike spetsade sydeuropéerna till grupp D. Norge och Frankrike har varit favoriter till att gå vidare till mellanrundan i Malmö, där Sverige förhoppningsvis blir en av motståndarna.